10 consells per millorar la circulació de les cames

Evita encreuar les cames mentre estàs asseguda. Quan ho fas, limites el flux sanguini de les venes de la cuixa.

No estiguis dempeus, quieta o asseguda llargs períodes de temps. Si ho has de fer per feina o viatges llargs, tracta de moure freqüentment els peus i les cames, aixeca’t sovint i camina uns quants passos.

No utilitzis roba ajustada, aquestes peces redueixen la circulació normal del teu cos i a més et generarà retenció de líquids.

Fora sedentarisme! Una mica de cardio suau, com caminar o nedar és la millor manera d’activar la circulació.

Realitza cada dia un raspallat en sec de la pell per mobilitzar sang i limfa, i a més obrirà els porus i la pell eliminarà toxines.

Fes cada dia, dutxes de contrast amb aigua freda i calenta: 1 minut tèbia, ½  minut freda i repeteix 3 vegades, acabant sempre amb un raig tan fred com puguis aguantar.

Posa les cames en alt 10 minuts al final del dia si les notes cansades.

Pren sovint aliments antiinflamatoris com ara all cru, el gingebre o la cúrcuma (si hi afegeixes pebre a aquesta última, n’augmentes l’efecte).

El romaní és una planta venotònica que podem aconseguir fàcilment en forma d’oli essencial. Pots fer-te fregues a les cames amb una barreja d’oli vegetal, per exemple d’ametlles, o gel d’aloe vera i li afegeixes unes gotes d’oli essencial de romaní.

Un truc: si guardes el teu “gel per cames cansades” a la nevera i l’apliques fresquet, l’efecte descongestionant es multiplica!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *