Acid Hialurònic i fermesa de la pell

L’àcid hialurònic és un component bàsic del cos humà, es tracta d’una proteïna present sobretot a la pell, però també als cartílags, als ossos o als vasos sanguinis.

Es podria dir que actua com un autèntic guardià de la hidratació de l’organisme, si tenim en compte la capacitat que té per absorbir grans quantitats d’aigua i emmagatzemar la humitat.

Aquesta funció d’esponja del propi cos, funciona perfectament fins a aproximadament els 25-30 anys, moment a partir del qual la producció d’aquesta proteïna comença a ser menor.

Això implica una pèrdua d’hidratació de la pell, causa directa dels tres enemics principals de la fermesa facial: la sequedat, la flacciditat i les arrugues.

Les zones del cos en les quals aquest alentiment de la producció d’àcid hialurònic es fa més evident, són les mans, el coll, el rostre i l’escot.

Però l’àcid hialurònic no és l’únic encarregat d’aportar fermesa i hidratació de la pell, són també molt importants el col·lagen i l’elastina, que es troben a la dermis, i són sintetitzats pels fibroblastos.

Causes intrínseques com l’edat, l’alimentació, hàbits de salut, i factors extrínsecs com els efectes acumulatius de l’exposició solar, la contaminació, i els tòxics en la cosmètica, en són les causes de la seva disminució.

Si volem ajudar a la nostra pell i a l’organisme en el seu procés propi d’envelliment, podem incloure cremes i ampolletes amb àcid hialurònic i el podem ingerir en forma de nutricosmètic.

La nutricosmètica és cada vegada més necessària gràcies a una dieta pobre en nutrients i a la quantitat de tòxics que ens rodegen.

Amb la nutricosmètica aportem al nostre cos nutrients poderosos, que ens ajuden a trobar-nos millor per dins i per fora: antioxidants, vitamina C, silici, beta carotens, àcids grassos essencials, àcid hialurònic i col·lagen en són un exemple.

Les cremes que inclouen àcid hialurònic entre els seus components tenen dues funcions: una omplir les arrugues, i dos estimular la producció de col·lagen, és a dir, ajudant a la dermis a què fabriqui més quantitat d’aquesta proteïna.

Quan tenim cura de la nostra pell amb cosmètica fito activa i orgànica, i donem al nostre organisme a través de l’alimentació i de la nutricosmètica nutrients que alimenten les seves cèl·lules, estem participant de forma activa en la prevenció de l’envelliment cutani.

No hi ha millor tractament antiaging que proporcionar a la pell els nutrients que necessita per neutralitzar l’oxidació cel·lular, que es produeix pel sols fet de viure en una ciutat o portar una alimentació baixa en nutrients.

Una abraçada,

Mar Cochs

Fundadora i directora de La Marieta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *