Com nodrir la pell a l’hivern

Estem a ple hivern, i tenim temperatures fredes i menys llum solar, i això fa que passem més hores en espais tancats amb llum artificial i calefaccions.

És el que té l’hivern, però segur que has notat que la teva pell està més seca, apagada i, si pateixes de pell sensible, t’ha empitjorat.

Això és degut al fet que la pell es resseca amb els aires calents, i amb el fred i vent.

Un altre factor que no l’afavoreix és la llum artificial i les pantalles de l’ordinador, ja que emeten llum blava que augmenta la síntesi de la melanina, és a dir oxida i envelleixen la pell i pot ser causa de taques.

Però res d’això ha de ser un impediment si t’ajudes de bons cosmètics.

La meva proposta és que et nodreixis correctament la pell amb:

Olis vegetals de qualitat

Àcids grassos essencials, els coneguts omega 3, 6, 7 i 9, que es troben en els olis vegetals de qualitat, això és important, ja que si l’oli s’ha escalfat, ha perdut part d’aquests apreciats nutrients.

Olis com el d’Argan, meravellós en pells seques i irritades gràcies a l’alt contingut en Vitamina E i omega 9, o el de Baobab de fàcil absorció o el d’Alvocat, que m’encanta el seu color verd i és infal·lible per zones del cos seques com les cames.

Tots tres es poden aplicar a la cara, cos i cabell.

T’aconsello que te’ls apliquis a la nit amb la pell neta i facis un massatge fins que notis que han penetrat, no has de posar molta quantitat, ja que es quedarà a la superfície i acabarà al coixí. També en pots posar unes gotes a la teva crema diària. I si te’ls poses després d’una aigua floral o tònic s’absorbiran molt ràpidament, i també li pots afegir una gota d’un oli essencial, com de lavanda o mirra un potent esborrador d’arrugues.

Sèrums

Ara és moment de sèrums, ja que aporten aquell extra de principi actiu que afavoreix una pell més fatigada i resseca.

Les textures poden ser variades, n’hi ha més aquosos i d’altres amb base d’olis, que ara vénen més de gust.

Jo estic encantada amb els d’Esential aroms, n’hi ha tres tipus Harmony, Purifying, i Confort.

Combinacions d’olis vegetals i essencials, on les olors són aroma terapèutiques.

Aigües florals o hidrolats

Han sigut el meu gran descobriment i vaig tot el dia vaporitzant aigua floral a la meva pell.

Treu la fatiga i tibantor ràpidament, és un gest que relaxa la pell i li aporta tots els beneficis de la planta, i és ideal quan estàs treballant. A més fixa el maquillatge.

N’hi ha roses, nerolí, mançanilla que va bé també als ulls fatigats, hamamelis, romaní….
Un hidrolat s’obté per la destil·lació al vapor de l’aigua de les plantes, i contenen molècules aromàtiques i els fito actius de la planta, així ens beneficiem tant de l’aromateràpia i com de la fitoteràpia.

Hidraten i revitalitzen la pell i obtens els beneficis de la flor o planta.

Llet Virginal de Dulkamara

Si l’has provat saps que és meravellosa, relaxa i calma la pell a l’instant i m’agrada per anar polvoritzant durant el dia o quan estàs a casa amb la pell envermellida o quan arribes del carrer amb la pell freda i resseca, o quan passes hores davant l’ordinador.

Té una altra funció que m’agrada molt i és la de quelar metalls pesants, és a dir, atrapa les petites partícules que es dipositen a la pell de la pol·lució.

Molt bona també pels ulls irritats, ah! I pel mal de gola, t’ho polvoritzes dins la boca.

Ja saps que tots els productes Dulkamara es poden ingerir, però millor que no ho facis, et sortiria una mica car.

Cremes hidratants de textura rica

Si, ara és el moment d’una bona crema de roses de Dr.Hauschka! O de la Regeneradora, amb aquella textura vellutada que tant m’agrada a mi. O de la mascareta reafirmant barrejada amb la teva crema per aportar el plus, o la mascareta calmant també meravellosa per quan vas a la muntanya i fa fred del bo.

Jo tinc una pell molt delicada, encara que no ho sembli, i gràcies a bons productes ja no pateixo de descamació, ronxes envermellides, i molt de malestar a la pell.

I ho deixo aquí, no acabaria mai, però si vens a la botiga, t’aconsello que és el que et convé més a tu, i ja saps, poc però de qualitat, i molt important, la intenció a l’aplicar cada producte, fa doble efecte.

Una abraçada,

Mar

Fundadora i dierectora de La Marieta, espai de cosmètica i benestar natural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *