Ocupem-nos de la salut intestinal

La medicina tradicional xinesa es basa en els conceptes taoistes del yin-yang i dels 5 elements (fusta, foc, terra, metall i aigua) que representen cada estació de l’any i cada estació té un òrgan del cos associat. És una filosofia que entén la natura com un flux cíclic. Així la primavera representa el naixement, l’estiu el creixement, el període de pluges entre estiu i tardor la maduresa, la tardor l’ocàs i l’hivern la mort. Una mort relativa, és clar, per donar lloc a un nou cicle.

La tardor és l’element metall, que es caracteritza pel seu caràcter de contracció, i de transformació tant a nivell físic com emocional. Ens porta el desig de saber qui som i de trobar valor i significat al que fem. També s’associa a les emocions de nostàlgia, tristesa, reflexió i “deixar anar”, igual que els arbres deixen anar les fulles.

Climàticament, l’energia dominant és el vent-sequedat. Els llavis secs són un signe de sequedat, com ara la pell seca, les arrugues, la sequedat de gola, tos seca o restrenyiment. Els òrgans associats a l’element metall són l’intestí gruixut, els pulmons i la pell, i com veieu, són els més afectats a nivell de simptomatologia.

Per tractar la sequedat propia de la tardor van bé els aliments més humectants com: espinacs, peres, pomes, mill, algues marines, bolets, ametlles, tofu i derivats de la soja o llavors de sèsam. Els productes làctics poden ser beneficiosos per a persones amb sequedat, però en petites quantitats perquè en excés generen mucositat , i preferiblement de cabra o ovella.

La pera va molt bé pels pulmons i l’intestí gruixut, ja que té un efecte fluïdificant de les mucoses, i desfà el moc i calma la tos.

Et proposo un Xarop de pera per a la tos seca i irritativa:

Pela i ratlla una pera de polpa blanca, afegeix una cullerada de mel i consumeix.

La mel és un antisèptic natural i és important que sigui una mel crua, és a dir que no hagi estat extreta per calor ja que eliminaríem part del seu efecte.


Si vols aprofundir, hem preparat un TALLER DE TARDOR: INTESTINS I MICROBIOTA SALUDABLES, on aprendràs:

  • com fer una neteja intestinal
  • com baixar la inflamació
  • com recuperar la flora beneficiosa
  • pautes d’alimentació, tècniques i suplememts per mantenir la teva salut intestinal saludable

Dijous, 26 d’Octubre de 18.30h a 20.00h

Imparit per Yhanna Sánchez, Naturòpata i Assessora de la Marieta, preu 15€.

Imprescindible reservar plaça.

Una abraçada, Mar

 

 

 

4 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *