Oil pulling! Fora toxines i bacteris

Què és l´Oil Pulling ?

És una pràctica ancestral originaria de l’Ayurveda, senzilla i eficaç per eliminar bacteris i toxines de la cavitat bucal.

Com fer-ho?

 1. Prepara una cullerada sopera d´oli de coco, ja sigui en  estat sòlid (en escalfar-se a la boca ja es farà líquid) o escalfant-lo una mica al bany maria.
 2. Posa’l a la boca i retent-lo uns 20 minuts mentre el mous per tota la cavitat bucal.
 3. Utilitza els músculs de la boca per portar l’oli d’un costat a l’altre, no ens hem de cansar ni a de fer mal, en aquest cas voldrà dir que ho estem fent massa fort. A mida que l’oli es barregi amb la saliva, els bacteris i toxines s’adheriran a ell i l’oli agafarà un color blanc. No facis gàrgares, ja que et pots empassar l’oli.
 4. Els primers dies, comença amb 5 minuts i ves pujant fins a 20-30. Es necessiten 20 minuts perquè l’oli pugui trencar la placa dental y acabar amb els bacteris.
 5. Passat el temps escup l’oli, preferiblement a les escombraries (per no llençar oli pel clavegueram, per ecologia i perquè es pot solidificar a les canonades) i t’esbandeixes la boca amb aigua o amb una combinació d´aigua i bicarbonat de sodi o aigua i sal marina.
 6. Després rentat les dents amb el raspall i pasta de dents com fas habitualment, i passa el raspall per damunt de la llengua unes quantes vegades.

Quan fer-ho?

El millor moment per fer l’oil pulling és al matí, en dejú, però es pot fer en qualsevol moment del dia, i fins i tot més d’un cop al dia.

Quin efecte té?

L’oli una vegada a l’interior de la boca, va arrossegant les toxines que el cos ha excretat durant la nit i es troben a la llengua, genives o paladar per exemple.

L’oli fa un efecte semblant al sabó, atrapa la brutícia i en aquest cas atrapa bacteris, fongs, i patogens que es troben a la boca, i poden passar al torrent sanguini per les genives, o ens empassem quan esmorzem o bevem el primer líquid del matí.

L’oil pulling ha demostrat reduir significativament la placa dental, les bactèries que causen càries i el mal alè, mentre millora la salut de les genives, la sequedat de la gola, els llavis ressecs i és un blanquejador dental.

Tradicionalment es feia servir oli de sèsam o de gira-sol,  però l´oli de coco és preferible gràcies a les seves propietats antibacterianes, antifúngiques i el seu sabor és més agradable.

També ho poden fer els nens, ja que redueix un bacteri que contribueix a la càries dental i la formació de placa.

 

 

 

 

 

 

2 comentaris

 • Mei ha dit:

  Hola, trobo que 20 minuts és molt de temps, dius que comencem amb 5 minuts i anem incrementant.
  La meva pregunta és la següent: només s’aconsegueix l’efecte que expliques amb els 20 minuts? o amb 5 minuts (p.ex.) també atrapa els bacteris i les toxines que es troben a la boca? i redueix la placa dental i les bactèries que causen les càries i mal alè?

  Gràcies!

  • La Marieta ha dit:

   Hola Mei, per obtenir els efectes que comento es millor esperar 20 minuts, és el temps que necessita l’oli per trencar la placa dental y acabar amb els bacteris.Però si un dia no hi arribes no passa res, fes el temps que puguis, millor així que res. Jo ho faig mentre em dutxo i els 20 minuts passen molt ràpid.S’aconsella començar poc a poc per familiaritzar-te amb la rutina, però si vols pots anar als 15-20 minuts directament.
   Ànims i ja em comentaràs.Mar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *