Olis vegetals de primera pressió en fred: quin t’agrada més?

En aromateràpia, els olis vegetals de 1ª pressió en fred es denominen olis vegetals portadors, ja que s’utilitzen per diluir els olis essencials que acostumen a ser de naturalesa liposoluble.

Però tenen tantes propietats, que els pots fer servir sols o barrejar-los amb la teva crema hidratnat facial o corporal.

Els olis vegetals que t’oferim a la Marieta són de primera qualitat, ja que es tracta d’olis vegetals verges “afruitats”, és a dir, de primera extracció en fred, i que no han seguit cap refinat.

Es diuen “afruitats” perquè posseeixen totes les qualitats del fruit o llavor acabat de premsar, i conserven tot el seu aroma, textura i color.

Són únics pel seu valor terapèutic i tenen propietats nutritives, hidratants i es poden mesclar entre ells, per tal d’adaptar-se a les necessitats específiques de cada pell.

Et presento algunes de les característiques més significatives que diferencien els uns dels altres. Tots ells són aptes pel cos, cara i cabell i alguns d’ells els pots consumir:

ALVOCAT

Compta amb un alt contingut en omega-9 i és especialment ric en compostos antioxidants com són els carotenoides, que li confereixen la seva coloració verda fosca. Posseeix propietats hidratants i nutritives.

A utilitzar especialment en cas de pells seques, molt seques i amb descamació. Posseeix un índex de protecció solar natural equivalent a una protecció baixa.

ARGAN

Posseeix un elevat valor biològic, per la seva riquesa en àcids grassos essencials, acció altament hidratant i nutritiva cutània. A més estimula la regeneració de la pell, ajudant-la de manera eficaç a combatre les arrugues i el pas del temps.
Es pot consumir per tal de nodrir la pell des de dins, en aquest cas cal prendre 2 ml d’1 a 3 vegades al dia.

AVELLANA

Oli vegetal lleuger que penetra amb rapidesa i profunditat en la pell. Pot ser usat en cas de pells mixtes i seques. Pel seu efecte reafirmant, és especial per pells amb flaccidesa facial i/o corporal. Aporta vitamina E natural α-tocoferol d’acció antioxidant, que retarda l’envelliment cutani i aporta lluminositat a les pells apagades, per exemple de fumadors.

BAOBAB

Gràcies a la seva acció antiradicals lliures i regeneradora cel·lular, ajuda de manera eficaç a disminuir la profunditat de les arrugues i el pas del temps. El seu elevat contingut en àcids grassos essencials i fitoesterols, doten a aquest oli vegetal verge d’unes propietats úniques en l’àmbit cosmètic i dermatològic en cas de pells molt seques, sensibles i amb dermatitis, èczemes i picor.

JOJOBA

Equilibra les glàndules sebàcies. Per tant, pot utilitzar-se tant en pells seques com en pells mixtes i greixoses. També està indicat per hidratar els cabells i regular-ne la secreció sebàcia del cuir cabellut, en forma de mascareta capil·lar, i per la cura d’aquelles zones de la pell amb més deshidratació i descamació (talons, colzes, genolls…)

LLAVORS DE GERDS

Amb un elevat contingut en omega-3 (25%), omega-6 (52%) i en omega-9 (15%), és especialment ric en compostos específics d’acció antioxidant, com l’alfa-tocoferol i carotenoides. Posseeix propietats altament hidratants, nutritives, antioxidants i regeneradores. Interessant per preparar a la pell de cara a l’exposició solar, aportant una protecció solar lleugera.

NOU DE MACADÀMIA

Oli vegetal molt fluid amb un alt contingut en omega-9 i és especialment ric en un àcid gras específic molt poc present en la naturalesa l’àcid palmitoleic (omega 7) que li confereix propietats regeneradores i que ajuden a disminuir la inflamació cutània. A utilitzar especialment en cas de pells sensibles, pells seques i amb tendència atòpica.

NOU D’ALBERCOC

Oli vegetal de textura lleugera, altament hidratant de la pell, gràcies al seu alt contingut en àcid oleic. Restaura en profunditat el mantell hidro-lipídic. A utilitzar especialment en cas de pells sensibles, seques i irritades.

OLI DE COCO

Oli vegetal molt valorat pel seu poder hidratant, emol·lient i suavitzant de la pell i el cabell, així com per la seva aroma exòtica. Posseeix un elevat contingut en àcid làuric (48%) que aporta propietats reparadores i nutritives del cabell, reductores de la deshidratació i antimicrobianes. Combina bé amb l’ARGAN i l’ALVOCAT.

OLI DE “RICINO”

Oli molt ric en àcid ricinoleic (un tipus d’omega 9), de propietats regeneradores, bactericides i fungicides. Des del punt de vista de la cosmètica, és molt apreciat perquè afavoreix el creixement d’ungles i pestanyes, fent-les més fortes. S’ha de posar una petita quantitat perquè és un oli molt dens i condeix molt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *