Plantes adaptògenes pel canvi d’estació

S’ha acabat setembre, ja estem de ple en les nostres activitats i la tardor comença a treure el nas.

Què podem fer quan el dia sembla que fa pujada i ens costa arribar al final de la jornada ?

Últimament moltes de vosaltres ens esteu dient que us trobeu així aquests dies, que us sentiu amb l’energia molt baixa i us preocupa no poder seguir el ritme del curs.

Doncs bé, en aquests moments en què el nostre cos crida “S.O.S!” ens cal reforçar-nos amb una nutrició adequada, fongs medicinals i unes plantes fantàstiques que, no en va, es diuen “adaptògenes”.

Plantes adaptògenes: ajuden el nostre cos a adaptar-se exitosament al ritme laboral i social de la ciutat,i també a la nova estació que ara comença, regulant les funcions del sistema nerviós, el sistema immunològic i les hormones. Són reguladores i no pas estimulants, per tant mai ens faran anar “com una moto”, sinó que ens permetran anar fent serenament, i que el nostre cos no s’esgoti pel camí. Entre elles hi ha la Rhodiola, la Maca o l’Ashwaganda.

Els fongs medicinals: Alguns fongs medicinals, com ara el Maitake, el Xiitake o el Reishi són especialment interessants en aquesta època de l’any per la seva doble funció adaptògena i immunoreguladora. Ens ajuden, doncs, a adaptar el nostre organisme a l’entorn fins i tot en situacions d’estrès, i reforcen el sistema immunològic. Això els fa ideals per la tardor, que és quan necessitem agafar el ritme i reforçar-nos per poder encara l’hivern amb les defenses ben organitzades per fer front als refredats i altres virus i bacteris empipadors.

Per tot això ens agraden especialment tres productes, perquè hem pogut comprovar els seus efectes en nosaltres mateixes i en molts/es de vosaltres:

  • Mescla de fongs i mangostán:

  • Aquesta barreja en pols combina el poder adaptogènic i reforçant dels fongs medicinals amb la capacitat antioxidant del mangostan, que protegirà les nostres cèl·lules del dany que pugui haver causat l’estrès, i les ajudarà a estar més fortes per a combatre qualsevol atac i recuperar-se millor dels esforços. Recordeu que, de fet, som un munt de cèl·lules!
  • Adrenal Success:

  • Mescla de plantes adaptògenes, fongs i antioxidants, t’ajudarà enormement si has de mantenir situacions d’estrès continuat durant èpoques llargues: t’hi adaptaràs millor, et fatigaràs menys i, sobretot, no cauràs malalt/a i previndràs patir-ne les conseqüències a llarg termini.
  • Vida Bebida i Herba de blat:

  • Sobretot si la vostra nutrició no ha pogut ser òptima durant l’estiu, us recomanem reforçar els vostres batuts verds amb l’herba de blat per les seves propietats nutricionals i la seva capacitat revitalitzant, o bé, si no teniu costum de fer batuts prendre el Vida Bebida, un multinutrient complet en pols que concentra el bo i millor de plantes, fruites i verdures, fruits i llavors, ric en minerals, vitamines i antioxidants.

Marina Collell, Naturòpata i terapeuta floral.

És assessora a la botiga, a la consulta fa assessorament Nutricional i Dietes, Naturopatia i Reflexologia podal.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *