Protectors solars, tot el que necessites saber

Arriben les vacances i les hores d’exposició solar augmenten.

És el moment de triar un bon protector solar que impedeixi que la nostra pell es cremi, però també que el seu ús no impliqui la presència de substàncies tòxiques a la nostra pell i a l’entorn.

Missió impossible? No! Anem a resoldre dubtes.

Existeixen tres tipus de filtres solars, te’ls explico:

  • Filtres químics

Els filtres químics actuen després de 30 minuts de ser aplicats.

Són substàncies que penetren dins la pell, i una vegada metabolitzades és quan reaccionen i ofereixen la protecció solar.

És un protector que absorveix la teva pell i fan una barrera des de dins, tot el protector químic es queda dins del teu cos.

Estan formulats amb substàncies químiques, algunes tòxiques per nosaltres i els fons marins, i que poden ser irritants i actuar com a disruptors endocrins (poden imitar als estrògens i actuar com a tals dins dels nostre cos).

Solen contenir també perfums sintètics, conservants, parafines i silicones.

La majoria de cremes solars que es venen en farmàcies, perfumeries i supermercats contenen aquest tipus de filtres i nosaltres els desaconsellem.

  • Filtres físics

Actuen com una barrera física, ja que estan fets amb pols de minerals que es queda a la superfície de la pell, i són efectius des del primer moment de la seva aplicació.

És una fina capa blanca que es diposita sobre la pell i reflecteix totalment la radiació solar, impedint que la pell es cremi.

Actualment aquetsa capa blanca es quasi invisible, ja que les textures han evolucionat molt.

Els minerals que es fan servir són l’òxid de zinc i el diòxid de titani.

És la millor opció  ja que la protecció no penetra dins la pell i es queda a la superficie.

Cal evitar la presentació dels minerals en nano-partícules, partícules microscòpiques que poden travessar la barrera cutània i arribar al torrent sanguini, tot i que ara hi ha nano-partícules encapsulades en silici que n’augmenta la grandària i no tindrien aquesta perillositat.

Els nostres solars tenen protectors físics, estan certificats per Ecocert i Cosmebio, garantint la seguretat no només del producte final sinó de tots els seus components, són fórmules biodegradables i respectuosos amb la flora i fauna marina.

  • Filtres biològics

Són aquells que provenen directament d’olis vegetals com l’oli d’alvocat, el de coco, el de sèsam o de Karanja, que tenen en la seva composició agents protectors.

Aquests olis hidraten la pell i la protegeixen dels rajos UVA i UVB però la protecció que ofereixen és baix, i dependrà del tipus de pell de la persona.

Però si es barregen amb una protecció física n’augmenta el seu efecte, a la vegada que aporten hidratació i reparen els danys solars.

També podem considerar filtres biològics a les vitamines antioxidants A, C i E, que no protegeixen del sol directament, però neutralitzen els radicals lliures que es formen en la pell en prendre el sol i que són susceptibles de provocar mutacions cel·lulars.

Les trobem a les fruites i verdures d’estiu i si tens una pell delicada o amb taques, aconsellem prendre’ls en forma de suplement nutricional.

En conclusió, si volem un solar efectiu i respectuós amb la nostra salut i el medi ambient, l’ideal seria un que combini filtres biològics amb filtres físics.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *