Rituals que t’ajuden a recuperar la teva pell i a tornar a la rutina

 

Et proposo uns rituals de bellesa i benestar.

És la simbiosis que a mi m’agrada, ja que quan unim bellesa i benestar, vol dir que tenim cura de nosaltres mateixos d’una manera holítsitca, tenint en compte com ens veiem i com ens sentim, la part emocional, la dels sentits, és la que ens aporta el benestar profund.

Ritual primer: exfolia la teva pell

Després de l’estiu, podem veure en la nostra pell senyals que ens indiquen que hem de tenir-ne curasi no volem que empitjorin.

La primera senyal són les taques solars.

Amb el sol, les que ja teníem abans de l’estiu s’activen i es tornen més fosques, i ens en surten de noves, si no hem estat curosos.

Hi ha altres factors que poden ser la causa de les taques, com els hormonals, pells apagades per una neteja incorrecta, un excés de tòxics en els cosmètics, o dietes baixes en antioxidants.

Sigui quin sigui el teu cas, seria bo fer una exfoliació suau de la pell.

M’agrada molt l’exfoliat d’argan i gelea reial que tenim a la botiga, ja que uneix les propietats regeneradores i antioxidants de l’argan i les vitamines, minerals i oligoelements que aporta la gelea. A més porta aigua floral de mançanilla que calma i mantega de Karité que nodreix.

Si tens una pell amb impureses t’encantarà l’exfoliant que porta carbó actiu, especialista en absorbir impureses.

L’exfoliant ens ajuda a la regeneració cel·lular de la pell , neteja porus i impureses i suavitza taques i marques.

El que fa és retirar l’acumulació de cèl·lules mortes més superficial de la pell, i a retirar excessos de protector solar sobretot si fas servir protectors físics, els que aconsello.

Tot i que el nostre cos fa una regeneració cel·lular cada mes, és important ajudar en aquest procés especialment pells amb impureses, amb taques i pells madures, ja que aquest procés s’alenteix i les cèl·lules mortes acaben impedint que penetrin correctament les cremes i sèrums.

La freqüència dependrà de cada pell, pells amb impureses, mixtes i desvitalitzades d’1 o 2 vegades per setmana, i pells sensibles i seques s’hauria de valorar, i si es fa, es podria afegir algun oli que aportaria més nutrició a la pell i suavitzaria l’efecte.

Però sigui quina sigui la teva pell, mai has de fregar fort, han de ser moviments circulars ascendents i suaus i evitar el contorn dels ulls. I un consell, inclou les mans i l’escot en l’exfoliació.

I perquè aquest acte sigui un autèntic ritual, t’aconsello que quan exfoliïs la pell ho facis gaudint d’un moment de pau i calma dedicat a tu.

Fes anar els teus sentits i centrat amb les olors dels olis essencials, les textures i la sensació del moviment en la teva pell. I si encens una espelma i pots fer-ho asseguda notaràs com l’efecte és multiplica.

Hauràs gaudit del plaer del ritual.

Ritual segon: mantegues de karité

Uns altres perjudicats de l’estiu són els peus, les ungles, els colzes i les mans.

A mi m’agraden molt les mantegues de karité, perquè aporten aquell extra de nutrició que ajuda a recuperar les zones més resseques del cos.

Aquets dies abans d’anar a dormir me l’aplico els peus, incidint en els talons i ungles, i també les mans, però ull! No agafis un llibre després, ja que et quedarà tot empastifat.

Les mantegues enriquides amb olis vegetals com la rosa mosqueta, l’argan, i olis essencials com l’arbre del té, es fonen amb l’escalfor de les mans i et permet fer un petit massatge que ajuda a baixar el ritme i és un plaer pels sentits.

Ritual tercer: Oli essencial de lavanda

Jo sóc una autèntica fan d’aquest oli essencial.

El tinc a la tauleta de nit, i me’n poso unes gotes a les mans i canells i al plexe solar.

M’agrada pel plaer de l’olor i per la calma que aporta.

Ara que estem a punt de començar un canvi d’estació, el nostre cos s’està ajustant a canvis, i es important descansar bé, aquest oli ens ajudarà.

Hi han altres olis també molt interessants que tenen funcions similars, us en parlaré un altre dia.

Ritual quart: Mascaretes facials

Les mascaretes són un tractament intensiu que t’ajuden a millorar la teva pell.

Després de l’estiu, quan hem estat mes exposats a l’exterior, la nostra pell necessita una cura extra i les mascaretes són ideals.

Ens aporten més concentració de principis actius que les cremes, i al deixar-les actuar un mínim de 20 minuts, tots els preuats ingredients son absorbits per la dermis fent l’efecte desitjat.

Ara es un bon moment de la rejovenidora de Dr.Hauschka ja que ajuda a cicatritzar i minimitzar marques d’acne i taques, tanca porus , calma i descongestiona la pell enrogida, inflamada i sensible i aporta lluminositat en pells apagades.

Aplica una generosa capa 1 o 2 vegades per setmana, i estira’t.

Gaudeix de l’olor i sent l’efecte dels seus preuats ingredients com l’oli de nou d’albercoc, clorofil·la, pròpolis o camamil·la sobre la teva pell.

Gaudeix del moment!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *